Nalazite se :: arhiva / PRESS - AKTUELNOSTI ZA jul 2011.

18 – 19. jul 2011. godina, Novi Sad

DOGOVOR O REALIZACIJI PROJEKTA

U dvodnevnom susretu razgovarano o projektu  između Sindikata LO i Saveza samostalnih Sindikata Vojvodine, koji se bavi socijalnim dijalogom i edukacijom zaposlenih

Za generalnog sekretara regije Zapadna Švedska Sindikata LO sa sedištem u Geteborgu Kristera Andersona u Savezu samostalnih sindikata Vojvodine upriličen je razgovor vezan za zajednički projekat. Sa gostom iz Švedske razgovori su vodjeni u toku dva dana, 18. i 19. jula. Prvi dan u razgovoru su učestvovali predsednik, potpredsednik i sekretar SSS Vojvodine dr Milorad Mijatović, Jelena Češljević i Goran Milić i predsednik Sindikata poljoprivrede, prehrambene, duvanske  industrije i vodoprivrede Vojvodine Miodrag Bradonjić sa saradnicima a drugog dana sa Andersonom su razgovarali Češljević, Milić i Bradonjić.

Najviše vremena u toku razgovora posvećeno je samom projektu odnosno detaljima za njegovu realizaciju. Projekat između Sindikata LO i Saveza samostalnih Sindikata Vojvodine, se bavi socijalnim dijalogom i edukacijom zaposlenih. Ovaj projekat je praktično počeo da se realizuje a trebao bi da se odvija do 2014. godine (2011. godina je pripremna). Najvećim delom projekat finansira Švedska fondacija Olof Palme international center.



 



 



14 – 17. juli 2011,  Novi Sad

SEMINAR ZA MLADE SINDIKALCE

U radu seminara učestvovali su mladi sindikalni aktivisti iz grane metala, a iz različitog nivoa sindikalnog, društvenog i privrednog razvoja

U organizaciji Sekcije mladih Pokrajinske organizacije SSMS za Vojvodinu a u saradnji i uz finansijsku podršku fondacije Fridrih Ebert, kancelarija u Beogradu, od 14. do 17. jula u Novom Sadu  održan je prvi regionalni kamp – seminar za mlade sindikalne aktiviste. U radu seminara učestvovali su mladi sindikalni aktivisti iz grane metala, a iz različitog nivoa sindikalnog, društvenog i privrednog razvoja.

Na seminaru su pored mladih sindikalaca metalaca Srbije i Vojvodine učestvovale i njihove kolege iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske kao i gosti iz Nemačke. Delegacije su izlagale o načinu organizovanja, osnovnim aktivnostima i učešću mladih u organima sindikata.  Cilj ovog seminara je bio da mladi iz regiona razmene iskustva i kao proizvod seminara kreiraju zajednički projekat koji će promovisati sindikat medju mladima. Odabrana manifestacija za ovu akciju je EXIT 2012, na kome će mladi iz regiona predočiti jedinstvene sindikalne vrednosti medju svojim vršnjacima.

9. jul 2011, Bačka Palanka

SRBOBRAN DOMAĆIN 11.SORV

To su nakon tri kruga glasanja i veoma neizvesne atmosfere odlučili, na završnoj smotri 10. SORV, članovi Olipijskog komiteta

Završna manifestacija 11. Sportske olimpijade radnika Vojvodine održaće se u Srbobranu 2015. godine. To su nakon tri kruga glasanja i veoma neizvesne atmosfere odlučili, u Bačkoj Palanci na završnoj smotri 10. SORV, članovi Olipijskog komiteta. Za budućeg domaćina konkurisalo je čak pet gradova: Senta, Bečej, Apatin, Srbobran i Žabalj. Interesantno je da su Apatin i Srbobran ranije bili domaćini Sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Sednici Olimpijskog komiteta od 23 člana prisustvovalo je 21 koji su svojim glasom odlučivali o budućem domaćinu. Kako je bilo potrebno 12 glasova za "pobedu" u prvom krugu se nije došlo do narednog domaćina jer je maksimalni broj glasova bio deset (Srbobran) dok je Senta dobila šest, Bečej četiri i Žabalj jedan a Apatin ostao bez ijednog. U drugom krugu glasanja u kome nije učestvovao Apatin, Srbobran je dobio 11, Senta sedam i Bečej dva dok je ispao Žabalj sa jednim glasom. U napetoj trci, jednakih medju jednakima, najviše glasova u trećem krugu dobio je Srbobran koji će za četiri godine drugi put biti domaćin Sportske olimpijade radnika Vojvodine.



 



 





7 – 9. jul 2011, Bačka Palanka

ODRŽANA DKMT KONFERENCIJA

"Jačanje uticaja sindikata na promene u društvu", bila je tema dvodnevnog skupa predstavnika Sindikata

Sindikati Euroregije Dunav – Kriš – Moriš – Tisa okupili su se na dvodnevnoj Konferenciji "Jačanje uticaja sindikata na promene u društvu" koju je organizovao Savez samostalnih sindikata Vojvodine uz finansijsku podršku Fondacije Fridrih Ebert. Konferencija je održana od 7. do 9. jula 2011. godine u Bačkoj Palanci.

Na Konferenciji su pored predstavnika Sindikata Euroregije DKMT Rumunije, Madjarske i Vojvodine učestvovali i predstavnici Sindikata iz Slovenije. Cilj njenog održavanja je bio da se razmene iskustva sindikalaca sa kolegama iz inostranstva o prilagodjavanju promenama u okruženju, stepenu saradnje sindikata sa političkim partijama i izmenama zakonodavstva, o čemu je u uvodnom izlaganju govorio predsednik SSS Vojvodine dr Milorad Mijatović.

O iskustvima sindikata Nemačke učesnicima Konferencije govorio je Roland Feiht iz Fondacije Fridrih Ebert dok je iskustva sindikata iz Srbije prezentovao predsednik SSS Srbije Ljubisav Orbović. Predsednik ZSS Slovenije Dušan Semolič izneo je iskustva sindikata Slovenije a aktivnosti i iskustva sindikata Madjarske odnosno Rumunije učesnicima Konferencije izneli su Šaroši Peter iz MSZOSZ i Lakrima Miniska iz CNSLR Fratia.

7 – 10. jul. 2011, Bačka Palanka

ODRŽANA JUBILARNA OLIPIJADA

Svečanom otvaranju pored radnika sportista, organizatora i domaćina, prisustvovali su i mnogobrojni gosti iz zemlje i inostranstva

Svečanim otvaranjem 10. Sportske olimpijade radnika Vojvodine 7. jula 2011. godine u Bačkoj Palanci počela je završna smotra ove, jedinstvene sportske manifestacije kod nas a i u svetu. Sve do 10. jula Bačka Palanka je bila sedište nadmetanja najboljih radnika sportista Vojvodine koji su se takmičili u 18 (muškarci), odnosno 14 disciplina (žene). To je kruna četvorogodišnjeg takmičarskog ciklusa radnika sportista koji su u eliminacionim takmičenjima izborili pravo da učestvuju na završnoj manifestaciji jubilarne, desete, Sportske olimpijade.

Na svečanom otvaranju pored radnika sportista, organizatora i domaćina, bili su i mnogobrojni gosti. Otvaranju su prisustvovali ministar za rad i socijalnu politiku u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić, pokrajinski sekretar za rad i jednakost polova Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, predsednik Saveza slobodnih sindikata Slovenije Dušan Semolič, predstavnici sindikata iz Rumunije i Madjarske i drugi mnogobrojni gosti. U ime grada domaćina, prisutnima se obratio predsednik opštine Bačka Palanka Dragan Bozalo a u ime organizatora predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i Olimpijskog komiteta dr Milorad Mijatović. Desetu Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine svečano je otvorio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić.

Organizatori 10. SORV Savez sport za sve, Savez samostalnih sindikata Vojvodine i grad domaćin Bačka Palanka učinili su sve da se takmičari i mnogobrojni gosti osećaju prijatno u Bačkoj Palanci. Sva takmičenja su protekla bez problema a svaki radnik sportista je dao maksimum za svoju ekipu ili u pojedinačnoj konkurenciji. Tradicija radničkog sporta koja se već četiri decenije neguje u Vojvodini dokazala je u Bačkoj Palanci da ovakvu manifestaciju i nadalje treba osnaživati a zainteresovanost pet gradova da budu domaćini sledeće SORV najrečitije govori da će mnoge buduće generacije takodje biti učesnici nadmetanja u radničkom sportu.



 



 



 



7. jul 2011, Bačka Palanka

DANAS SVEČANO OTVARANJE

Sedmog jula 2011. godine u 19.00 časova u Bačkoj Palanci počinje svečano otvaranje završne smotre 10. Sportske olimpijade radnika Vojvodine. To je kruna četvorogodišnjeg takmičarskog ciklusa radnika sportista koji su u eliminacionim takmičenjima izborili pravo da učestvuju na završnoj manifestaciji jubilarne, desete, Sportske olimpijade. Ovo svojevrsno takmičenje na završnoj smotri u Bačkoj Palanci okupiće oko tri hiljade učesnika.

Organizatori 10. SORV Savez sport za sve, Savez samostalnih sindikata Vojvodine i grad domaćin Bačka Palanka spremno dočekuju sve takmičare i mnogobrojne goste. Jedinstveno takmičenje radnika sportista, koje ima tradiciju dugu već četiri decenije, pružiće nesumnjivo i ovoga puta dobra sportska nadmetanja.

1. jul 2011, Novi Sad

PET GRADOVA U TRCI ZA DOMAĆINA

Senta, Apatin, Bečej, Žablj i Srbobran konkurišu za domaćina završne manifestacije 11. Sportske olimpijade radnika Vojvodine koja treba da se održi 2015. godine

Ko će biti domaćin 11. Sportske olimpijade radnika Vojvodine znaće se za nedelju dana a jedino što je sada izvesno je da se za to mesto takmiči pet gradova. Na prezentaciji gradova kandidata upriličenoj 1. jula 2011. godine u Radničkom domu u Novom Sadu, svoje razloge da baš oni budu domaćini na završnoj manifestaciji radnicima sportistima 2015. godine, izneli su gradonačelnici i prezenteri Sente, Apatina, Bečeja, Žablja i Srbobrana.

Prisutnim predstavnicima lokalnih samouprava, čelnicima Saveza sport za sve i Samostalnog sindikata, a pre svega članovima Olimpijskog komiteta, predočeni su u veoma kvalitetnim i sveobuhvatnim prezentacijama gradovi kandidati. Kako je istakao na kraju predsednik Olimpijskog komiteta dr Milorad Mijatović, prava je šteta što će u ovom takmičenju pobednik biti samo jedan od jednakih. A ko će to biti od pet vojvodjanskih gradova znaće se 9. jula 2011. godine u Bačkoj Palanci na završnoj manifestaciji 10. Sportske olimpijade radnika Vojvodine.



 



1. jul 2011, Novi Sad

ODRŽANA SEDNICA OLIMPIJSKOG KOMITETA

Razmatran i usvojen predlog Odluke o proceduri izbora grada domaćina 11. Sportske olimpijade radnika Vojvodine

Pripreme za održavanje završne manifestacije privode se kraju, konstatovano je na sednici Olimpijskog komiteta 10. Sportske olimpijade radnika Vojvodine na kojoj se razgovaralo o stepenu pripremljenosti poslova i zadataka na otvaranju i održavanju 10. SORV . Članovi Olimpijskog komiteta, takodje su razmatrali i usvojili predlog Odluke o proceduri izbora grada domaćina 11. Sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Na sednici je razgovarano i o prezentaciji gradova kandidata za domaćina 11. SORV. Za tu titulu konkurisalo je pet gradova: Senta, Apatin, Bečej, Žabalj i Srbobran. Interesantno je da su dva grada, Apatin i Srbobran, već bili domaćini završnih manifestacija – Apatin 1995 godine a Srbobran 2001. godine. Ko će to biti 2015. godine znaće se za sedam dana a zajednička želja svih kandidata je da to budu upravo oni.



PRESS ARHIVA:
2007. 2008. 2009. 2010. 2011.
2012.
FEBRUAR JANUAR JANUAR JANUAR JANUAR JANUAR
FEBRUAR FEBRUAR FEBRAUR FEBRUAR FEBRUAR FEBRUAR
MART MART MART MART MART MART
APRIL APRIL APRIL APRIL APRIL APRIL
MAJ MAJ MAJ MAJ MAJ MAJ
JUN JUN JUN JUN JUN JUN
JUL JUL JUL JUL JUL JUL
  AVGUST   AVGUST AVGUST AVGUST
SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR
OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR  
NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR  
DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR  

PRINT

www.SSSV.rs
Savez samostalnih sindikata Vojvodine

Version 2.0