Nalazite se :: arhiva / PRESS - AKTUELNOSTI ZA april 2009.







29. april 2009, Beograd

MINUT JE DO DVANAEST

Ogroman broj zaposlenih i nezaposlenih gradjana Srbije se bori za golu egzistenciju i preživljavanje, istakao predsednik SSS Srbije na velikom prostestu

U organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije u Beogradu je 29. aprila pod sloganom "Probudi svest, dodji na protest" održan veliki skup nezadovoljnih sindikalaca i istomišljenika. Oko trideset hiljada radnika, članova Samostalnog sindikata, penzinera i onih koji su ostali bez posla, okupilo se da izraze svoje nezadovoljstvo jer je najveći deo gradjana Srbije gurnut u beznadje, bedu i siromaštvo. Protest, koji je simbolično počeo u minut do 12 časova na trgu Nikole Pašića u Beogradu, nastavljen je protestnom šetnjom oko Skupštine Srbije a zatim do Agencije za privatizaciju i Vlade Republike Srbije.

- Dosta je dodatnih oporezivanja gradjana, dosta je zamrzavanja plata i penzija, dosta je otpuštanja, poskupljenja i umanjenja prava - istakao je u svom obraćanju okupljenima na protestu, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

- Nezadovoljni smo brzinom i rezultatima reformi, nedovoljnim investicijama, nepostojanjem adekvatnih mera kojima bi se umanjile posledice loših privatizacija. Suočeni smo sa daljim propadanjem preduzeća i privrede Srbije. Nezadovoljni smo što Vlada nije uradila ništa na rasterećenju privrede, oživljavanju prozvodnje i smanjenju sive ekonomije. Ogroman broj zaposlenih i nezaposlenih gradjana Srbije bori se za golu egzistenciju i preživljavanje radeći pod stresom, često šikanirani - posebno je podvukao Orbović.

Učesnici protesta na čelu povorke nosili su ogroman transparent "Kad ne ide nabolje - izvolite napolje". Uz uzvike "lopovi" i "dole Vlada", pištaljke i sirene, protestanti su svoje ogromno nezadovoljstvo iskazali i velikim brojem transparenata na kojima je, izmedju ostalog pisalo: "Gladni smo", "Pljačkaška privatizacija", "Kod nas nema rezervi", "Dole tajkuni" , "Hoćemo da živimo od rada".

april 2009, Novi Sad

PRVOMAJSKA PORUKA

SINDIKATI I SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA VOJVODINE ČESTITAJU PRVI MAJ SVIM ČLANOVIMA, RADNIM LJUDIMA I GRADJANIMA SA ŽELJOM DA I UBUDUĆE OVAJ PRAZNIK OSTANE SINONIM RADNIČKE I SINDIKALNE SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA.

Samostalni sindikat Vojvodine obeležiće Medjunarodni praznik rada, uz učešće i podršku svog sindikalnog članstva, sa jasnim ciljevima:
socijalna sigurnost
veći uticaj sveta rada na ekonomskom polju
sigurna radna mesta i zarade

SIMBOL BORBE ZA RADNIČKA I SINDIKALNA PRAVA, PRVI MAJ, NEKA NAM SVIMA DA SNAGE DA OJAČAMO SVOJU VERU U SINDIKALNI POKRET. ZAJEDNIČKI SE IZBORIMO ZA VEĆU DRUŠTVENU MOĆ, PRAVO NA RAD I DA SE OD ZARADJENOG MOŽE PRISTOJNO ŽIVETI.

SINDIKATI I SAVEZ SAMOSTALNIH
SINDIKATA VOJVODINE








27. april 2009, Novi Sad

PISMO SEKRETARU

Poštovani gospodine Petrović,

Obraćam Vam se ispred Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji vodoprivredi i šumarstvu Vojvodine i zaposlenih u društvenim vodoprivrednim preduzećima sa teritorije AP Vojvodine, a povodom dosadašnjih aktivnosti i preduzetih mera oko transformacije vodoprivrednih preduzeća i trenutnih problema u vodoprivrednim preduzećima.

Polazeći od činjenice da je prošlo polovina roka na koji je odložena privatizacija vodoprivrednih preduzeća iz Vojvodine, da posle Odluke Izvršnog Veća APV o transformaciji društvenih vodoprivrednih preduzeća sa teritorije Vojvodine i dostavljanja Elaborata o transformaciji vodoprivrede praktično na ovom planu nema nikakvih aktivnosti, obraćamo Vam se sa zahtevom za održavanje zajedničkog sastanka, na kojem bi pored predstavnika Sekretarijata za poljoprivredu APV, bili pozvani direktori i predsednici sindikalnih organizacija društvenih vodoprivrednih preduzeća Vojvodine, kao i direktor JP „Vode Vojvodine“ i finansijski direktor.

Tema sastanka bi bila razgovori o trenutnoj situaciji u vodoprivrednim preduzećima i dogovor učesnika sastanka oko daljih aktivnosti na sprovođenju Elaborata o transformaciji društvenih vodoprivrednih preduzeća, predloženog od strane Izvršnog veća AP Vojvodine, a koji je podržan i od strane Samostalnog sindikata poljoprivrede Vojvodine i Pododbora vodoprivrede. Nosioc aktivnosti na organizovanju ovog sastanka bi bio Samostalni sindikat poljoprivrede Vojvodine i Pododbor vodoprivrede.

Polazeći od iznetih činjenica obraćamo Vam se sa molbom da se odazovete na naš zahtev i da nas obavestite o terminu koji Vam odgovara za održavanje zajedničkog sastanaka.

Smatramo da do traženog razgovora mora doći što pre, a ukoliko do istog ne dođe, članovi Samostalnog sindikata i sindikalne organizacje će organizovati štrajk upozorenja, protest pred Izvršnim većem AP Vojvodine i JP „Vode Vojvodine“, a nakon tog stupiće u štrajk.

U očekivanju vašeg pozitivnog odgovora i razumevanja značaja održavanja iniciranog sastanka unapred Vam se zahvaljujemo.

S poštovanjem,
SAMOSTALNI SINDIKAT
POLJOPRIVREDE VOJVODINE

Jelena Češljević, predsednica

27. april 2009, Novi Sad

TELEGRAM PODRŠKE

Predsednik PO SSMS za Vojvodinu Vlado Miljuš podržao radnike subotičkog "Bratstva" koji se bore za svoja radna mesta

Pokrajinska organizacija Sindikata metalaca Vojvodine daje punu podršku zaposlenima u "Bratstvu" koji se, na žalost, za elementarna ljudska i radna prava moraju boriti najdrastičnijim metodama.

Radnicima "Bratstva", Subotica, koji protestuju i istrajni su u svojim nastojanjima da sačuvaju fabriku i radna mesta, najiskrenije želimo da uspeju u svojim zahtevima. Iako je bitka za sve to izuzetno teška i dugotrajna, ipak je najvažnije sačuvati zdravlje radnika koje može biti ugroženo štrajkom gladju.

PREDSEDNIK POKRAJINSKE ORGANIZACIJE
SINDIKATA METALACA VOJVODINE
Vlado Miljuš






23. april 2009, Novi Sad

NEMA NIKAKVIH AKTIVNOSTI

Sa sekretarom za poljoprivredu Danijelom Petrovićem se hitno traži sastanak vezano za privatizaciju vodoprivrednih preduzeća

Situacija u vodoprivrednim preduzećima Vojvodine, bila je jedina tačka dnevnog reda sastanka predsednika sindikalnih organizacija vodoprivrednih preduzeća sa teritorije Vojvodine održanog 23. aprila 2009. godine u Radničkom domu u Novom Sadu. Nakon diskusija učesnici sastanka su zaključili da oko odložene privatizacije vodoprivrednih preduzeća u Vojvodini nema nikakvih aktivnosti. Zbog toga se traži sa sekretarom za poljoprivredu Danijelom Petrovićem sastanak na kome bi pored sindikalaca bili i direktori vodoprivrednih preduzeća kao i direktor JP "Vode Vojvodine".

Učesnici sastanka takodje smatraju da do traženog razgovora mora doći što pre a ukoliko ne dodje, članovi sindikata i sindikalne organizacije će organizovati štrajk upozorenja, protest pred IV AP Vojvodine i JP "Vode Vojvodine" a nakon toga će stupiti u štrajk.

23. april 2009, Novi Sad

PROBLEMI SVE SLOŽENIJI

Radnicima u tekstilnoj, industriji kože i obuće sve je teži materijalno-socijalni položaj, konstatovano je na sednici POS

Materijalno-socijalni položaj zaposlenih u tekstilnoj industriji, industriji kože i obuće na teritoriji Srbije i dogovor o pripremama i učešću u protestima Saveza samostalnih sindikata Srbije bili su na dnevnom redu sednice Pokrajinskog odbora Samostalnog sindikata tekstila, kože i obuće AP Vojvodine. Sednica je održana 22. aprila 2009. godine u Radničkom domu u Novom Sadu.

Razgovarajući o materijalno-socijalnom položaju, u svim diskusijama je preovladavala ocena da su situacija i problemi u preduzećima iz ovih delatnosti sve složeniji, materijalno-socijalni položaj zaposlenih sve teži a uticaj i moć sindikata, na svim nivoima organizovanja, sve manja.

Vezano za protest zaposlenih u Republici Srbiji, nakon diskusija, donet je zaključak da će Samostalni sindikat tekstila, kože i obuće AP Vojvodine učestvovati u protestu u skladu sa svojim mogućnostima.






22. april 2009, Novi Sad

TEŠKO I ZA GRADJEVINARE

Od Štaba protesta se zahteva da osnovni zahtev bude: očuvanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih

Pokrajinski odbor Sindikata zaposlenih u gradjevinarstvu i IGM Vojvodine prihvata odluku Veća SSS Srbije o organizovanju protesta zaposlenih u Republici Srbiji i učestvovaće u protestu u skladu sa svojim mogućnostima, zaključeno je na zajedničkoj sednici Pokrajinskog i Gradskog odbora Sindikata zaposlenih u gradjevinarstvu i IGM Vojvodine održanoj 22. aprila 2009. godine, u zgradi Radničkog doma u Novom Sadu. Članovi Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u gradjevinarstvu i IGM Vojvodine od Štaba protesta zahtevaju da osnovni zahtev protesta bude: očuvanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih.

Na sednici Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u gradjevinarstvu i IGM Vojvodine je pozdravljena platforma o očuvanju stabilnosti zapošljavanja u APV. Članovi POS-a su predočili i stanje u svojim kolektivima. Situacija je različita ali je, gotovo za sve zajedničko, da je izuzetno teška.

21. april 2009, Novi Sad

VANREDNA SEDNICA SAOBRAĆAJA

Održani protest Samostalnog sindikata zaposlenih u saobraćaju i vezama bio je na dnevnom redu

Vanredna sednica Pokrajinskog i Gradskog odbora Samostalnog sindikata zaposlenih u saobraćaju i vezama održana je 21. aprila 2009. godine u Radničkom domu u Novom Sadu.

Na sednici se razgovaralo o održanom protestu Samostalnog sindikata zaposlenih u saobraćaju i vezama i dogovaralo o daljem radu. Na dnevnom redu bila je i saradnja sa Republičkim odborom Samostalnog sindikata zaposlenih u drumskom i gradskom saobraćaju Srbije.






16. april 2009, Novi Sad

OLIMPIJSKI KOMITET X SORV

Razmatran je i usvojen program rada Olimpijskog komiteta Desete Sportske olimpijade radnika Vojvodine sa finansijskim obavezama u 2009. godini

Izveštaj o radu Olimpijskog komiteta X Sportske olimpijade radnika Vojvodine sa finansijskim izveštajem za 2008. godinu, bili su na dnevnom redu sednice Olimpijskog komiteta X SORV. Sednica, kojoj je predsedavao predsednik Olipijskog komiteta X SORV dr Milorad Mijatović, predsednik SSS Vojvodine, održana je 16. aprila 2009. godine u Radničkom domu u Novom Sadu.

Na sednici Olimpijskog komiteta X SORV je razmatran i usvojen izveštaj o radu Pripremnog odbora grada domaćina Bačke Palanke za 2008. godinu. Članovi Olimpijskog komiteta X SORV su, takodje, razmatrali i usvojili program rada Olimpijskog komiteta X SORV sa finansijskim obavezama u 2009. godini.

15. april 2009, Novi Sad 

PRIPREME ZA PROTEST

Mere koje predlaže Vlada Republike Srbije parcijalne i uglavnom na štetu zaposlenih, ukazano na Radnom dogovoru

Dogovor o pripremama i učešću u protestima Saveza samostalnih sindikata Srbije koji će se održati 29. aprila u Beogradu, bio je jedina tačka dnevnog reda Radnog dogovora sa predsednicima SSS grada Novog Sada, više opština i opština, pokrajinskih Sindikata i poverenicima SSS za opštine, održanom 15. aprila 2009. godine u Radničkom domu u Novom Sadu.

Učesnici radnog dogovora su, izmedju ostalog, ukazali da su mere koje predlaže Vlada Republike Srbije parcijalne, da su uglavnom na štetu zaposlenih i da se kao takve ne mogu prihvatiti. Pored toga nezaposlenost svakodnevno raste, velika je nesigurnost svih gradjana a egzistencija najvećeg broja ljudi je krajnje ugrožena. Svoje nagomilano nezadovoljstvo će zbog svega toga radnici, nezaposleni, penzioneri izraziti na protestu u Beogradu 29. aprila 2009. godine.






13. april 2009, Novi Sad 

MAKSIMALNE MERE ŠTEDNJE

Ukazano je na izuzetno tešku materijalno finansijsku situaciju u Savezu samostalnih sindikata Vojvodine

Materijalno - finansijska situacija u Savezu samostalnih sindikata Vojvodine i dogovor o narednim aktivnostima bili su tema radnog dogovora sa predsednicima pokrajinskih Sindikata održanim 13. aprila 2009. godine u Radničkom domu u Novom Sadu.

Predsednicima pokrajinskih Sindikata je ukazano na izuzetno tešku materijalno finansijsku situaciju u SSS Vojvodine. Uticaj ekonomske krize se uveliko oseća u celokupnoj privredi i društvenim organizacijama što direktno utiče i na priliv sredstava sindikatima. Naime, sindikat se finansira isključivo od članarine pa smanjenje plata i ukidanje radnih mesta znače i manju članarinu zbog čega su u SSSV dogoverene maksimalne mere štednje.

13. april 2009, Novi Sad

SA PREPOZNATLJIVIM OBELEŽJIMA

Iz svakog okruga na protest u Beograd bi trebalo da se uputi bar po jedan autobus zaposlenih u zdravstvu

Pripreme protesta koji se organizuje 29. aprila 2009. godine u Beogradu, Sporazum sa Savezom samostalnih sindikata Vojvodine - uskladjivanje sa rastom zarada u 2008. godini i aktivnosti Pokrajinskog odbora izmedju dve sednice, bili su na dnevnom redu sednice Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine održane 13. aprila 2009. godine, u Novom Sadu u Radničkom domu.

Članovi Pokrajinskog odbora su se dogovorili da se iz svakog okruga na protest u Beograd uputi bar po jedan autobus učesnika. Takodje, da zaposleni iz ovih delatnosti nose prepoznatljiva obeležja Sindikata zdravstva i socijalne zaštite kako bi se posebno istaklo njihovo učešće na protestu u Beogradu.






9. april 2009, Novi Sad

AUTOBUSIMA U PROTEST

Većina autoprevoznika u Vojvodini je nezadovoljna, pre svega zbog nelegalnih taksi i autobuskih prevoznika zbog kojih gube ne samo oni nego i država

Protestna vožnja autoprevoznika zakazana je za 14. april 2009. godine. Tog dana će u Novom Sadu, od 9,30 do 13.00 časova protestnom vožnjom autobuski prevoznici iz Vojvodine iskazati svoje nezadovoljstvo  zbog mnogobrojnih nagomilanih problema u saobraćaju u Pokrajini. Ovo je  novinarima, na konferenciji za medije, predočio  predsednik Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u saobraćaju i vezama Vojvodine Milanko Grbić.

Kako je naglasio Grbić, većina autoprevoznika u Vojvodini je nezadovoljna, pre svega zbog nelegalnih taksi i autobuskih prevoznika zbog kojih gube ne samo oni nego i država. Svoje nezadovoljstvo zbog toga kao i neefikasnosti nadležnog ministartva, nepoštovanja zakona i privilegovanja nekih većih preduzeća, iskazaće se sa 80 autobusa koji će kružiti ulicama Novog Sada. A, ovo je samo upozorenje, ističe Grbić, pred blokadu cele Vojvodine.

9. april 2009, Novi Sad

DRUGA SEDNICA SES-a

Članovi Pokrajinskog Socijalno - ekonomskog saveta razgovarali su i o transformaciji društvenih vodoprivrednih preduzeća u Vojvodini

Program za očuvanje broja radnih mesta u AP Vojvodini u 2009. godini - antikrizni program  koji predlaže Pokrajinski sekreterijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, bili su razmatrani na drugoj sednici Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta održanoj 9. aprila 2009. godine u Radničkom domu u Novom Sadu. Za predloženi program, koji se sastoji od šest osnovnih i osam sporednih mera, pokrajinska vlada je obezbedila pet milijardi dinara.

Članovi Pokrajinskog SES-a razgovarali su i o transformaciji društvenih vodoprivrednih preduzeća u Vojvodini po predlogu Izvršnog veća Vojvodine. Predlagač ove teme je bio Savez samostalnih sindikata Vojvodine - Samostalni sindikat poljoprivrede Vojvodine.  Pokrajinski SES na dnevnom redu je imao i razmatranje situacije u pojedinim vojvodjanskim preduzećima koja su dovedena na ivicu egzistencije.






9. april 2009,  Novi Sad

ZAJEDNIČKA SEDNICA POS I GOS

Ukazano je  na izuzetno tešku situaciju u zaštitnim radionicama
kojima nije definisan status

Aktivnosti POS i GOS izmedju dve sednice, efekati primene zaključenog Sporazuma o daljem razvoju socijalnog dijaloga, Opšti kolektivni ugovor sa analizom odredbi koje se neposredno primenjuju i zaključci Saveza samostalnih sindikata Srbije, Vojvodine, grada Novog Sada i ROS-a bili su na dnevnom redu sednice Pokrajinskog i Gradskog odbora Samostalnog sindikata zanatstva, usluga i preduzetništva. Sednica je održana 9. aprila 2009. godine, u Novom Sadu u Radničkom domu.

Predsednik Gradskog i Pokrajinskog odbora Samostalnog sindikata zanatstva, usluga i preduzetništva Milorad Perišić, detaljno je po svim pitanjima upoznao članove GOS i POS.  Posebno je predočio izuzetno tešku situaciju u zaštitnim radionicama kojima nije definisan status pa su zaposleni u njima, pretežno invalidi,  u velikom strahu za svoja radna mesta. O tome je govorio i Svetislav Vladisavljević predsednik Republičkog odbora Samostalnog sindikata zanatstva, usluga i preduzetništva koji je takodje prisustvovao sednici.

8. april 2009, Novi Sad

ZAJEDNIČKA SEDNICA DVA PREDSEDNIŠTVA  

Članovi Predsedništva POS i ROS poljoprivrede ukazali  da bi SSS Srbije trebalo na teren da dostavi detaljnija uputstva oko organizovanja protesta u Beogradu

Aktivnosti u SSS Srbije povodom najavljenih mera Vlade RS za ublažavanje svetske ekonomske krize, dogovor o obeležavanju 1. maja - medjunarodnog dana rada i informacija o aktivnostima na izmenama Statuta SSSS i Statuta Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije, bili su  tema razgovora na zajedničkoj sednici Predsedništva Republičkog i Pokrajinskog odbora Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji, vodoprivredi i šumarstvu održanoj  8. aprila 2009. godine u Radničkom domu u Novom Sadu.

Nakon rasprave, članovi dva Predsedništva su se dogovorili da bi do 20. aprila 2009. godine svi opštinski Odbori trebalo da održe sednice i dostave spiskove ljudi koji idu na protest u Beograd 29. aprila 2009. godine. Ukazano je i da bi Savez samostalnih sindikata Srbije trebalo na teren da dostavi detaljnija uputstva oko organizovanja protesta u Beogradu.






7. april 2009, Novi Sad

SEDNICA POS GRAFIČARA

Članovi Pokrajinskog odbora se dogovorili da se uradi radna verzija Posebnog kolektivnog ugovora za grafičku, izdavačku i informativnu delatnost

Inicijativa za izradu Posebnog kolektivnog ugovora, informacija o stavovima Veća SSS Vojvodine (Nacrt Statuta SSSS) i predlog za smanjenje broja članova POS, bili su na dnevnom redu sednice Pokrajinskog odbora Samostalnog  Sindikata zaposlenih u grafičkoj, izdavačkoj, informativnoj delatnosti i kinematografiji Vojvodine održanoj 7. aprila 2009. godine, u zgradi Radničkog doma u Novom  Sadu.

Članovi POS su se, nakon rasprave, dogovorili da pored predsednika Steve Tomina u izradi radne verzije Posebnog kolektivnog ugovora za grafičku, izdavačku i informativnu delatnost učestvuju svi članovi POS sa svojim predlozima i sugestijama. Takodje će se konsultovati i udruženja novinara a radna verzija će se dostaviti Republičkom odboru Sindikata zaposlenih u grafičkoj, izdavačkoj i informativnoj delatnosti.

6. april 2009. godine, Šimanovci

POVOD ZA PRIMER

U privatnom preduzeću "Termomont" u Šimanovcima osnovana sindikalna organizacija, trenutno najmladja u metalskoj struci

Povodom osnivanja i registracije sindikalne organizacije u privatnom preduzeću "Termomont" u Šimanovcima upriličeni su razgovori sindikalaca kojima su prisustvovali sekretar Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zoran Pekić i predsednik Samostalnog sindikata metalaca za Vojvodinu Vlado Miljuš.

Osnovna organizacija sindikata u Šimanovcima  je trenutno najmladja u metalskoj struci. Preduzeće "Termomont" posluje od 1986. godine i proizvodi kotlove i solarnu opremu. Od oko stotinu zaposlenih, 42 su trenutno članovi Samostalnog sindikata.










2. april  2009,  Novi Sad

ZAŠTO OVAJ SINDIKAT

Akcija Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Vojvodine obuhvata sve zdravstvene ustanove i njihove organizacione jedinice

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Vojvodine pokrenuo je svojevrsnu akciju "Zašto ovaj sindikat". Cilj ove akcije je pre svega omasovljenje članstva koje je i trenutno najbrojnije u ovim delatnostima. Naime, od 23.500 zaposlenih njih, oko 19.000 je upravo u  Sindikatu zdravstva i socijalne zaštite.

Kako bi se zainteresovani informisali, u sve zdravstvene ustanove i njihove organizacione delove će se dostaviti plakati u kojima se nudi odgovor na pitanje "zašto ovaj Sindikat?".  Izmedju ostalog ukazuje se: da se može mnogo naučiti o načinu da se ostvare prava kao i na sindikalno osiguranje i za članove porodice, sindikalnu otpremninu kod odlaska u penziju, dar za svako dete koje se rodi članu sindikata, odmore na rate bez kamate...

1. april  2009,  Novi Kneževac

RAZGOVORI U DVA KOLEKTIVA

Pre svega dr Civrić je predočila  način organizovanja, osnovne aktivnosti i dalje planove  Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti

Sastanku sindikalne organizacije  Doma zdravlja u Novom Kneževcu održanom 1. aprila 2009. godine prisustvovala je i predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine dr Dunja Civrić. Doktorka Civrić je zaposlenima u ovom Domu zdravlja prezentovala programske aktivnosti Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine i odgovarala na sva postavljena pitanja vezana za rad ovog sindikata.

Istog dana dr Civrić je prisustvovala sastanku u Centru za socijalni rad u Novom Kneževcu. Time je odgovorila na poziv jednog broja radnika iz Centra koji su zainteresovani za ulazak u  Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine. Pre svega dr Civrić je zainteresovanima predočila  način organizovanja, osnovne aktivnosti i dalje planove ovog Sindikata. Posebno je govorila o ciljevima akcije "Zašto ovaj sindikat" koju je pokrenuo Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine.




PRESS ARHIVA:
2009.
MART
FEBRAR
JANUAR
2008.
DECEMBAR
NOVEMBAR
OKTOBAR
SEPTEMBAR
AVGUST
JUL
JUN
MAJ
APRIL
MART
FEBRUAR
JANUAR
2007.
FEBRUAR
MART
APRIL
MAJ
JUN
JUL
SEPTEMBAR
OKTOBAR
NOVEMBAR
DECEMBAR


PRINT

www.SSSV.rs
Savez samostalnih sindikata Vojvodine

Version 2.0