Nalazite se :: arhiva / PRESS - AKTUELNOSTI ZA novembar 2008.




27 - 29. novembar 2008, Novi Sad

POSETA DELEGACIJE IZ ŠVEDSKE

Za goste upriličeni razgovori sa predstavnicima poslovodstva i sindikata u pivari "Carlzberg" u Čelarevu i šećerani "Hellenic sugar" u Žablju

Od 27. do 29. novembra 2008. godine delegacija švedskog sindikata LO posetila je i obavila razgovore sa predstavnicima sindikata i poslovodstva u dve firme u Vojvodini. Delegaciju su sačinjavali Mikael Johanson iz Sindikata LO - IFMetal, Sten - Olof Svenson, predsednik SO u Carlsbergu, Švedska i Braco Kalajdžić koordinator projekta iz Švedske.

U petak, 28. novembra gosti iz Švedske posetili su i obavili razgovore sa menadžmentom i sindikatom u pivari "Carlzberg" Čelarevo. Sa predstavnicima sindikata razgovarano je, izmedju ostalog, o radu sindikalne organizacije, članstvu, aktuelnim aktivnostima, položaju zaposlenih, regulisanju prava zaposlenih. Za goste je 29. novembra 2008. godine upriličena poseta i razgovori u šećerani "Hellenic sugar" u Žablju. Razgovaralo se o kompaniji, proizvodnji i planovima, socijalnom dijalogu na nivou preduzeća, radu sindikalne organizacije, položaju zaposlenih i regulisanju prava zaposlenih.

28 - 29. novembar 2008. godina, Šibenik

NASTAVITI ZAPOČETU SARADNJU

Za sindikalce iz Srbije i Vojvodine, Kongres Sindikata poljoprivrede Hrvatske bio je značajan zbog razmene iskustava vezanih za prava i zaštitu zaposlenih

Kongresu Sindikata poljoprivrede Hrvatske prisustvovali su, na poziv kolega iz Hrvatske i predsednici Samostalnog sindikata poljoprivrede, prehrambene duvanske industrije i vodoprivrede Srbije i Vojvodine Zoran Malenović i Jelena Čašljević. Kongres je održan 28. i 29. novembra 2008. godine u Šibeniku.

Održani Kongres Sindikata poljoprivrede Hrvatske bio je za sindikalce iz Srbije i Vojvodine značajan zbog, pre svega, razmene iskustava vezanih za prava i zaštitu zaposlenih, posebno onih koji rade u zajedničkim i hravatskim firmama. Sa kolegama iz Hrvatske, na kraju posete, je dogovoreno da se nastavi započeta saradnja.







26. novembar 2008, Novi Sad

SVEČANO URUČENA PRIZNANJA

Za doprinos na afirmaciji zanatstva, razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, zlatnu plaketu dobio je Dragan Lukač, predsednik Regionalne privredne komore Novog Sada

Povodom Dana sindikata i 110 godina od osnivanja i rada Sindikata i organizovanog zanatstva u Srbiji, 26. novembra 2008. godine, u Novom Sadu u Radničkom domu, na sednici Pokrajinskog odbora Samostalnog sindikata zanatstva, usluga i preduzetništva, dodeljena su priznanja Samostalnog sindikata zanatstva, usluga i preduzetništva Srbije. U svečananoj atmosferi sednice kojoj je prisustvovao i predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine dr Milorad Mijatović, priznanja je uručio Svetislav Vladisavljević, predsednik Samostalnog sindikata zanatstva, usluga i preduzetništva Srbije.

Zlatnu plaketu za doprinos na afirmaciji zanatstva, razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva dobio je Dragan Lukač, predsednik Regionalne privredne komore Novog Sada a zlatnu plaketu Sindikata - 2008. godina za sindikalno stvaralaštvo i afirmaciju sindikata medju zaposlenima Sindikalna organizacija DOO "Selma" Subotica.

Za ostvarivanje dobre saradnja i negovanje sindikalnih tradicija Zlatna zahvalnica Sindikata pripala je Martinu Palošu, direktoru DOO "Selma", zlatna saborska zahvalnica za ostvarivanje dobre sindikalne saradnje, učestvovanje i podršku tradicionalnim susretima - saborima zanatlija i preduzetnika Srbije Opštem udruženju zanatlija i preduzetnika Novog Sada a saborska zahvalnica za višegodišnju uspešnu saradnju i doprinos razvoju partnerskih odnosa Veljku Andjeliću, sekretaru Opšteg udruženja preduzetnika Novog Sada. Za uspešno informisanje i dobru saradnju i afirmaciju zanatstva i preduzetništva, zahvalnicu sindikata dobio je list preduzetnika "Esnaf".

26. novembar 2008, Senta

IMPLEMENTACIJA OPŠTEG KOLEKTIVNOG UGOVORA

U organizaciji Saveza samostalnih sindikata opštine Senta a uz pomoć Fondacije Fridrih Ebert održan je Okrugli sto

U Senti je 26. novembra 2008. godine u organizaciji Saveza samostalnih sindikata opštine Senta a uz finansijsku podršku fondacije Fridrih Ebert - kancelarija za Jugoistočnu Evropu, održan Okrugli sto na temu "Implementacija opšteg kolektivnog ugovora". Okruglom stolu prisustvovali su, ispred Saveza samostallnih sindikata Vojvodine potpredsednica Jelena Češljević, predsednici i predstavnici sindikalnih organizacija, poslodavci.

Socijalni dijalog i njegovu primenu na svim nivoima organizovanja predočio je Milan Jeftić, predstavnik fondacije Fridrih Ebert - kancelarija u Beogradu. O drugoj temi, opštem kolektivnom ugovoru, učesnicima Okruglog stola govorila je sekretar u Predsedništvu Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Milina Tušjak.







20 - 22. novembar 2008, Djula

FUNKCIONISANJE SAVETA ZAPOSLENIH

Učesnici Konferencije Euroregije sindikata Dunav - Kriš - Moriš - Tisa posebnu pažnju posvetili su planovima za 2009. godinu

Od 20. do 22. novembra 2008. godine u Djuli, Madjarska, održana je Konferencija Euroregije sindikata Dunav - Kriš - Moriš - Tisa na kojoj su učestvovali predstavnici sindikata iz Rumunije, Madjarske i Vojvodine. U delegaciji Saveza samostalnih sindikata Vojvodine bili su potpredsednik i sekretar SSSV Jelena Češljević i Miodrag Bradonjić, predsednik Samostalnog sindikata zanatstva, usluga i preduzetništva Vojvodine Milorad Perišić, i predsednici Veća SSS opština Sombor Zoran Purić, Sremske Mitrovice Steva Romakov, Bačke Palanke Goran Milić i Sente Judit Klošak.

Glavna tema Konferencije bila je vezana za iskustva madjarskih sindikata u funkcionisanju Saveta zaposlenih. Kako je ova Konferencija u Djuli bila završna za tekuću godinu učesnici su posebnu pažnju posvetili planovima za 2009. godinu. Dogovoreno je da sledeća Konferencija Euroregije sindikata Dunav - Kriš - Moriš - Tisa bude maja-juna 2009. godine u Rešici, Rumunija.

19. novembar 2008, Novi Sad

JAČANJE CELE ORGANIZACIJE

Pokrajinski odbor energetike smatra da su reforme u Savezu samostalnih sindikata Srbije neophodne

Informacija povodom izmena i dopuna Opšteg kolektivnog ugovora, informacija o predlogu organizacionih reformi i izmena i dopuna Statuta Saveza samostalnih sindikata Srbije kao i izveštaj sa Okruglog stola održanog u Beogradu u Sava centru povodom privatizacije NIS i situacija u preduzećima iz delatnosti energetike, petrohemije, hemije i nemetala sa teritorije Vojvodine, bili su na dnevnom redu sednice Pokrajinskog odbora Samostalnog sindikata energetike, petrohemije, hemije i nemetala Vojvodine. Sednica je održana 19. novembra 2008. godine u Radničkom domu u Novom Sadu.

Članovi Pokrajinskog odbora informisani su o najnovijim detaljima vezanim za Opšti kolektivni ugovor i njegovu primenu kao i o aktivnostima vezanim za izmene i dopune Statuta SSS Srbije. Stav je Pokrajinskog odbora da su reforme u Savezu samostalnih sindikata Srbije neophodne i da se moraju sprovesti u cilju jačanja cele organizacije. Takodje, da se taj posao odradi što pre. Članovi POS ukazuju da se moraju jače utvrditi sankcije za sve one koji ne poštuju Statut.







20. novembar 2008. godina, Novi Sad

S A O P Š T E NJ E

Kako bi u okviru svojih nadležnosti doneli prave odluke i doprineli iskorenjivanju mobinga nad zaposlenima od strane načelnice Darije Šajin, predsedniku Republike Borisu Tadiću, premijeru Vlade Mirku Cvetkoviću i ministru za državnu i lokalnu samoupravu Milanu Markoviću ponovo se obratila predsednica Samostalnog sindikata uprave, pravosudja i društvenih organizacija Vojvodine Milena Čipak. Ovaj sindikat više puta se, zbog lošeg socijalnog dijaloga u lokalnim upravama, nepoštovanja reprezentativnog sindikata na lokalnom nivou, zabrane rada sindikalnim organizacijama te maltretiranja i šikaniranja sindikalnih predstavnika i zaposlenih, obraćao na ove tri adrese. Ukazivano je i na izuzetno velik problem sa pomenutom načelnicom koja je u medjuvremenu čak napredovala u svom poslu.

Činjenica je, kaže se u pismu, da načelnica Darija Šajin šikanira i zlostavlja zaposlene i vredja njihovo ljudsko dostojanstvo što je rezultiralo većim brojem krivičnih prijava i donošenjem presude za šikaniranje i maltretiranje (prve takve u Vojvodini). Takodje, činjenica je i da sve to nije dalo rezultate a da zaposleni i dalje trpe svojevrsnu torturu od strane iste, sada ne više u opštinskoj upravi Bač već u Južnobačkom okrugu. Samostalni sindikat u okviru svojih nadležnosti čini sve kako bi pomogao zlostavljanim radnicima istovremeno se nadajući da će i predsedik Tadić, premijer Cvetković i ministar Marković svojim autoritetom i zalaganjem učiniti da pomenuta načelnica nema više rukovodeće mesto jer, tamo gde se ona pojavi zaposleni trpe najstrašniji mobing.

Pomoć se očekuje kako bi se u najskorije vreme prevazišao ovaj izuzetno velik problem sa načelnicom Šajin. Ovakvo "zavodjenje reda" sa njene strane mora prestati jer radno mesto podrazumeva poštovanje osnovnih ljudskih i radnih prava. Sindikat, kao interesna organizacija, štiti sve zaposlene bez obzira na partijsku pripadnost, a u ovom slučaju je nemali broj onih koji su od Samostalnog sindikata zatražili zaštitu. Očekivanja su da će se na "slučaj Šajin" staviti tačka i da će zaposleni najzad biti zaštićeni od čistog mobinga, kaže se na kraju pisma upućenog Tadiću, Cvetkoviću i Markoviću.

19. novembar 2008. godina, Novi Sad


S A O P Š T E NJ E

Čak četiri petine zaposlenih ima psihičke probleme zbog posla koji radi a izloženi su mobingu a dve trećine njih bi promenilo firmu u kojoj radi. Ovo je deo rezultata nakon jednomesečnog rada SOS telefona za žrtve mobinga na koji svakodnevno stižu pozivi u Savezu samostalnih sindikata Vojvodine. Za pomoć se obraćaju najviše oni koji su u radnom odnosu ( 80 odsto) a potom oni koji su ostali bez posla (12 odsto) ili sami dali otkaz (osam odsto). U najvećem broju slučajeva mobing se dešava ljudima koji imaju preko 50 godina ( 44 odsto) a najmanje kod onih izmedju 20 i 30 godina starosti (četiri odsto).

Broj SOS telefona okretali su najčešće ljudi koji se na radnom mestu osećaju poniženim, omalovaženim i obezvredjenim. Takodje, zbog neljudskih fizičkih uslova rada koji ostavljaju teške posledice po njihovo zdravlje a nemali broj je zvao i zbog nemogućnosti odlaska na bolovanje čak i kada nisu u stanju uopšte da rade ili davanja neadekvatnih poslova u odnosu na stručnost, godine. Obraćali su se i oni kojima je, bez ikakvog objašnjenja, zarada umanjivana ili nije isplaćivana.

Najveći broj ljudi je pokušao da nadje pomoć i rešenje u različitim institucijama i kod nadležnih organa ali bezuspešno. Najzastupljeniji je mobing u privatnom sektoru, gotovo 68 odsto, dok se iz društvenih preduzeća javljalo oko 32 odsto. Mobing se najčešće koristi kao metod pritiska kako bi radnik sam napustio svoje radno mesto. Interesantno je i da su podjednako zlostavljani i žene i muškarci - odnos je 56 odsto naspram 44 odsto. Kada je u pitanju nivo obrazovanja najviše su se zbog mobinga javljale osobe sa srednjom školom ( 68 odsto) dok je sa fakultetom bilo 28 odsto.

SEKRETAR SAVEZA SAMOSTALNIH
SINDIKATA VOJVODINE
Miodrag Bradonjić







18. novembar 2008. godine, Pančevo

MOBING + MEDIJACIJA = TOLERANCIJA

Tribina je održana u okviru obeležavanja Medjunarodnog dana tolerancije

Dr Dunja Civrić, predsednica Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine prisustvovala je i predočila uvodne napomene na tribini pod nazivom „MOBING plus MEDIJACIJA jednako TOLERANCIJA“. Ovaj skup održan je u okviru obeležavanja Medjunarodnog dana tolerancije.

Predsednik sindikalne organizacije zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Doma slepih „Zbrinjavanje“ Pančevo bio je organizator ove vrlo uspešne tribine održane 18. novembra 2008. godine u prostorijama Doma slepih u Pančevu. Pored članova sindikalne organizacije iz Doma slepih „Zbrinjavanje“ tribini su prisustvovali i predstavnici sindikalnih organizacija ustanova „Srce u jabuci“ Jabuka i Zdravstvenog centra Pančevo.

novembar 2008. godina, Novi Sad

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Odnos prema zadrugama nije adekvatan njegovom značaju i ulozi u poljoprivrednoj proizvodnji i organizovanju ove proizvodnje, konstatovano je na zajedničkom sastanku predstavnika Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi Srbije i Vojvodine sa predstavnicima Združnog saveza Srbije.

Takodje postoji niz problema kada je u pitanju zadrugarstvo i postojeća imovina zadruga, pre svega, to što nije donet Zakon o poljoprivrednim zadrugama i što se problemima zadrugarstva od strane državnih institucija ne posvećuje dovoljna pažnja.

Predstavnici Samostalnog sindikata poljoprivrede Srbije i Vojvodine i Zadružnog saveza Srbije postigli su dogovor da se:
što češće ostvaruju kontakti sindikata i Zadružnog saveza,
o pitanjima afirmacije zadrugarstva i principa na kojima ono počiva zajednički vode aktivnosti,
pitanje brzog donošenja Zakona o zadrugama bude u organima ovih institucija jedno od primarnih pitanja i aktivnosti kako bi se izvršio pritisak i ubrzao postupak donošenja Zakona o poljoprivrednim zadrugama.
vode zajedničke aktivnosti na zaustavljanju pokrenutih postupaka privatizacije zadruga i izdavanja u zakup zadružne zemlje.

P R E D S E D N I C A
SINDIKATA POLJOPRIVREDE
Jelena Češljević

 







12. novembar 2008, Beograd

RAZGOVOR SA MINISTROM

Pitanja vezana za uslove rada preduzeća iz poljoprivrede bili su, izmedju ostalog, tema razgovora u Ministarstvu poljoprivrede

Aktuelna pitanja oko izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Zakona o zadrugama, transformacija vodoprivrede i pitanja vezana za uslove rada preduzeća iz poljoprivrede bili su tema razgovora u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede održanog 12. novembra 2008. godine u Beogradu.

U razgovoru sa ministrom Sašom Draginom učestvovali su predsednici Republičkog i Pokrajinskog Sindikata poljoprivrede, prehrambene, duvanske industrije i vodoprivrede Zoran Malenović i Jelena Češljević, potpredsednik SSS Srbije Dragan Zarubica, predsednik Pododbora vodoprivrede Srbije Dragan Lukić i predsednik Gradskog odbora Sindikata poljoprivrede Beograda Voja Borisavljević. Sa ministrom Sašom Draginom razgovaralo se i o privatizaciji najvećeg kombinata, PKB.

12. novembar 2008, Zemun

SMANJEN SPISAK ZA OTPUŠTANJE

Pregovori izmedju sindikalaca i poslovodstva biće nastavljeni a moguće je da će spisak otpuštenih radnika biti revidiran

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i predsednici sindikalnih organizacija uljara "Vital" i "Sunce" razgovarali su 12. novembra 2008. godine sa poslovodstvom "Inveja" u Zemunu. Sekretar VSSSV Miodrag Bradonjić, predsednik Samostalnog sindikata poljoprivrede Vojvodine Jelena Češljević, predsednik sindikalne organizacije "Vitala" Dragan Baletić i predsednik s.o. "Sunca" Zoran Grbić upoznati su sa programom tehnološkog viška za zaposlene.

Poslovni sistem "Invej" je umesto 233 radnika u "Vitalu" smanjio spisak na 199 a i u "Suncu" je takodje smanjen broj otpuštenih pa je to konačno njih 87. Svi radnici će u skladu sa zakonskim propisima dobiti otpremnine. Od otkaza su poštedjene trudnice a vodiće se i računa da u radnom odnosu ostane jedan supružnik ukoliko oboje rade u istoj fabrici. Pregovori izmedju sindikalaca i poslovodstva biće nastavljeni a moguće je da će spisak otpuštenih radnika biti revidiran.







11. novembar 2008, Novi Sad

NASTAVITI SA EDUKOVANJEM

Na održanim seminarima, ukupno četiri, učestvovalo iz svih okruga 120 sindikalnih aktivista zaposlenih u zdravstvu

Aktivnosti POS izmedju dve sednice, odluka o proširenom dejstvu Opšteg kolektivnog ugovora i predlog teksta oglednog kolektivnog ugovora kod poslodavca, bili su na dnevnom redu sednice Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine održane 11. novembra 2008. godine, u Novom Sadu. Sednici je prisustvovala i predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije dr Branka Plančak.

Predsednica POS dr Dunja Civrić predočila je da je na održanim seminarima, ukupno četiri, učestvovalo iz svih okruga 120 sindikalnih aktivista. Ocenjeno je da bi ovakav način edukovanja sindikalaca trebalo i ubuduće nastaviti. Dr Branka Plančak je posebno istakla da očekuje da će poseban kolektivni ugovor za zdravstvenu delatnost biti brzo zaključen. Takodje, da za sada ne postoje neke veće nesuglasice i nerazumevanja izmedju pregovaračkih timova.

10. novembar 2008, Bečej

TRIBINA U GRADSKOJ KUĆI

Predstavnici sindikata upozorili su na opasnost propadanja preduzeća i gubitka velikog broja radnih mesta

Sindikati "PIK Bečej" organizovali su u Gradskoj kući Bečeja 10. novembra 2008. godine Tribinu kako bi još jednom ukazali na pogubnost cepanja velikih zemljišnih kompleksa koji su godinama obezbedjivali intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju. Skupu su prisustvovali i predsednici Republičkog i Pokrajinskog Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Zoran Malenović i Jelena Češljević.

Predstavnici sindikata upozorili su na opasnost propadanja preduzeća i gubitka velikog broja radnih mesta. Sa istom porukom skupu su se obratili i generalni direktor "PIK Bečej" Dragan Satarić i gradonačelnik Bečeja Petar Knezi. Zaključci sa ovog skupa uputiće se Vladi i resornom ministarstvu poljoprivrede u nadi da će "PIK Bečej" dobiti tretman strateški važne kompanije za region poput PKB za Beograd.







10. novembar 2008, Novi Sad

KRIZA KAO IZGOVOR

Održana Konferencija za novinare o dve izuzetno aktuelne teme: proširenom dejstvu OKU i uticaju svetske ekonomske krize

Šta za zaposlene znači potpisivanje odluke o proširenom dejstvu Opšteg kolektivnog ugovora bila je tema Konferencije za novinare koju je održao predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine dr Milorad Mijatović. Konferencija je održana 10. novembra 2008. godine, u zgradi Radničkog doma u Novom Sadu a predstavnicima medija je predočeno i kako se najnovija dešavanja u svetskoj ekonomskoj krizi odražavaju na svet rada kod nas. O tome je posebno govorio predsednik Samostalnog sindikata metalaca Vojvodine Vlado Miljuš.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine dr Milorad Mijatović je ocenio da je potpisivanje odluke o proširenom dejstvu opšteg kolektivnog ugovora veliki uspeh sindikata i najavio inicijativu za donošenje takvog ugovora i za Vojvodinu. Predstavnicima medija je predočena i bojazan da će odredjeni broj poslodavaca pokušati da izbegne svoje obaveze ali i da će Samostalni sindikat zajedno sa Sekreterijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova obilaziti vojvodjanska preduzeća kako bi se uverili da li se i kako poštuje potpisano.

Novinarima je predočeno i izuzetno teško stanje u "Vitalu" u Vrbasu gde se pod izgovorom svetske ekonomske krize radnicima uveliko pišu otkazi. Situacija je slična i u Kikindi gde je francuski Lebelijer takodje otpustio oko 150 radnika. Najavljuju se, na žalost, nova otpuštanja pre svega u Zrenjaninu i Bačkoj Palanci.

5. novembar 2008, Novi Sad

PRIHVAĆENA OSTAVKA PREDSEDNICE

POS ugostiteljstva i turizma prihvatio ostavku Ilone Kockar zbog prelaska na novo radno mesto

Informacija o aktivnostima POS izmedju dve sednice, organizaciona pitanja, utvrdjivanje obaveza POS i donošenje potrebnih odluka bili su na dnevnom redu sednice Pokrajinskog odbora Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma održane 5. novembra 2008. godine, u Novom Sadu. Sednici su prisustvovali pored članova POS i predsednik Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Srbije Radan Milovanović i sekretar Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Miodrag Bradonjić.

Članovi Pokrajinskog odbora su prihvatili ostavku dosadašnje predsednice ovog Odbora Ilone Kockar, koja je prešla na novo radno mesto. Takodje, imenovali su za poverenika Dragana Cvetkovića koji će obavljati i sve funkcije ispred POS-a u Republičkom odboru. Članove POS-a su o radu Republičkog odbora informisali predsednik i član ROS-a Radan Milovanović i Valerija Ember Vlajić, dok je predsednik zajedničkog POS Milorad Perišić predočio razloge neaktivnosti POS ugostiteljstva i turizma.







6. novembar 2008, Beograd

ISPUNJENI ZAHTEVI

Od 1. janura 2009. godine svi zaposleni u Srbiji će imati ista prava a poslodavci iste obaveze

U prisustvu predstavnika Saveza samostalnih sindikata Srbije, UGS "Nezavisnost" i Unije poslodavaca Srbije, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, potpisao je 6. novembra 2008. godine Odluku o primeni Opšteg kolektivnog ugovora na sve poslodavce na teritoriji Republike Srbije. Time su zahtevi Samostalnog sindikata da se Opšti kolektivni ugovor primenjuje na sve zaposlene i poslodavce ispunjeni.

Na ovaj način od 1. janura 2009. godine svi zaposleni u Srbiji će imati ista prava a poslodavci iste obaveze. Tekst Odluke nalazi se na sajtu SSS Srbije: www.sindikat.rs





11. jun 2008, Novi Sad

10. PROŠIRENA SEDNICA VEĆA SSSV




Video Size: 6,73MB. - 3:29 min.

- Nezaposlenost i rad na crno!

Video arhiva:



PRESS ARHIVA:
2007. 2008. 2009. 2010. 2011.
2012.
FEBRUAR JANUAR JANUAR JANUAR JANUAR JANUAR
FEBRUAR FEBRUAR FEBRAUR FEBRUAR FEBRUAR FEBRUAR
MART MART MART MART MART MART
APRIL APRIL APRIL APRIL APRIL APRIL
MAJ MAJ MAJ MAJ MAJ MAJ
JUN JUN JUN JUN JUN JUN
JUL JUL JUL JUL JUL JUL
  AVGUST   AVGUST AVGUST AVGUST
SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR
OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR  
NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR  
DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR  
s
PRINT

www.SSSV.rs
Savez samostalnih sindikata Vojvodine

Version 2.0