- Video spot:

- Poster:

- Organizovanost sindikata Vojvodine

 

 


Početna > Sekcije > Mladih > Aktivnosti

KOJA SU MOJA PRAVA?
15-16.11.2019.  Borkovac

Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata Vojvodine je 15. i 16. novembra u Borkovcu, u saradnji sa Sindikatom LO Zapadna Švedska i uz podršku Međunarodnog centra "Olof Palme", održala seminar posvećen pravima mladih radnika, pod nazivom "Koja su moja prava?".
Više od 30 članova Sekcije mladih SSSV bilo je u prilici da se kroz odlično osmišljena predavanja predavača Stefana Lopušine i Adama Šarića upozna sa najvažnijim ljudskim i radnim pravima i tako osposobi za zaštitu svojih prava i interesa, ali i prava i interesa drugih članova sindikata.
U drugom delu seminara, mladi sindikalci predstavili su svoje ideje o načinu promovisanja sindikata u javnosti i širenju sindikalne aktivnosti. Dogovoreno je da se u narednih godinu dana realizuju aktivnosti u nekoliko gradova u Vojvodini, koje će imati za cilj predstavljanje sindikata u javnosti i širenje sindikalne ideje.
Skupština SM SSSV izabrala je Stefana Lopušinu za predsednika Sekcije mladih SSSV za mandatni period 2020 – 2025 godine.


Mladi u Srbiji, prilike i izazovi
10. 12. 2018. Izvor: SSSV

Dana 10.12.2018.godine u Novom Sadu u prostorijama SSSV u organizaciji Sekcije Mladih Saveza Samostalnih Sindikata Vojvodine (SSSV)održan je okrugli sto na temu "Mladi u Srbiji, prilike i izazovi" kao i upoznavanje mladih (studenata i srednjoškolaca) sa pojmom sindikata, sindikalnim delovanjem,kolektivnim ugovorom, Zakonom o radu, njihovim značenjem i primenom u praksi.
Učesnici skupa su izneli probleme mladih u Srbiji.Najčešća poteškoća sa kojom se mladi susreću je nezaposlenost, zatim sledi prevelik uticaj politike u svim sferama života i rada,niska primanja, rad na crno, nedovoljno korišćenje – upotreba sredstava za bezbedan rad. I pored navedenih problema, većina mladih, trenutno, nije zainteresovana za odlazak iz zemlje. Nekolicina koja je odlučna u nameri da napusti zemlju, smatra da će imati bolju egzistenciju kao i uslove rada.Svoje iskustvo dvogodišnjeg rada je podelila i učesnica skupa koje je iznela prednosti i nedostatke života i rada na Aljasci.
Što se tiče sindikata i sindikalnog delovanja, rezultati dobijeni popunjavanjem upitnika su ukazali na sledeće:
Mladi nisu dovoljno informisani o ulozi sindikata, sumnjaju u snagu sindikata ali smatraju da sindikat može da zaštiti prava radnika kao i da poboljša uslove rada. Svi mladi su se izjasnili da bi trebalo predavanje o sindikalnom organizovanju uvesti u srednje škole i fakultete,da bi trebalo sprovesti ankete o sindikatu na fakultetima i srednjim školama kao i da je neophodno da mediji unaprede svoje izveštavanje o sindikalnom organizovanju i delovanju.

Sekcija Mladih Saveza Samostalnih Sindikata Vojvodine


Mladi u Srbiji prilike i izazovi
3. 12. 2018., Izvor: IC/TC


U organizaciji Sekcije mladih SSSV 1. decembra je održan u Bačkoj Topoli okrugli sto na temu "Mladi u Srbiji prilike i izazovi". Na ovom skupu učesnici su razgovarali o problemima mladih i njihovoj perspektivi u Srbiji. Problemi koji muče mlade su pretežno egzistencijalne prirode, teško pronalaženje posla, niske plate kao i nepoverenje u sistem. Neki su kao problem naveli i zakidanje poslodavaca prijavom na minimalac uz plaćanje ostatka plate u gotovini i neisplaćivanje prekovremenih sati. Prednosti života u Srbiji po učesnicima su prijatelji, porodica, zdravija okolina za odgajanje dece kao i niži troškovi života. Neki od učesnika rešnje svojih problema vide u odlasku u instranstvo dok su drugi mišljenja da se i u Srbiji može živeti lepo ukoliko "radiš za sebe" ili ako imaš malo bolji posao.


ZNAM DA ZNAM
23-24. 11. 2018., Kelebija

Sekcija mladih SSSV je, 23. i 24. novembra 2018. godine u Vili "Majur" na Kelebiji, u okviru projekta sa sindikatom LO Zapadna Švedska, održala seminar pod nazivom "Znam da znam", kome je prisustvovalo preko 30 mladih sindikalnih aktivista.


Jedan od predavača na seminaru bila je Željka Jorgić Đokić, Stručni saradnik za pravne poslove u SSSV, koja je mlade sindikalce provela kroz najvažnije radnopravne institute i sa njima razgovarala o pravnim problemima koje imaju sa svojim poslodavcima. Nakon teorijskog dela, organizovane su zanimljive radionice u kojima su učesnici vežbali svoje pregovaračke sposobnosti.


Drugi dan seminara bio je posvećen organizaciji sindikata i planiranju daljih aktivnosti. Predsednik Sekcije mladih SSSV Stefan Lopušina predstavio je način na koji su organizovani Savez samostalnih sindikata Srbije i Savez samostalnih sindikata Vojvodine, a posebnu pažnju posvetio je upoznavanju mladih aktivista sa pravima koja imaju kao članovi sindikata.


Nakon dva dana intezivnog rada, članovi Sekcije mladih SSSV odlučili su da u mestima iz kojih dolaze organizuju tribine i okrugle stolove na kojima će se razgovarati o potrebama i problemima mladih.

 

 

 

 

 


IZABERI SVOJ PUT

Od 24. do 26. maja 2018. godine u Vili "Majur" na Kelebiji Sekcija mladih SSSV je, u okviru projekta sa sindikatom LO Zapadna Švedska, održala seminar pod nazivom "Izaberi svoj put".  
U inspirativnom ambijentu vojvođanske ravnice, četrdeset mladih sindikalaca razgovaralo je o potrebi da se učenici srednjih škola bolje upoznaju sa radničkim pravima i radom sindikata, kao i o načinu na koji bi se naš sindikat mogao predstaviti srednjoškolcima.
Predstavnici švedskog sindikata Mia Durus i Džek Lemon su učesnike seminara upoznali sa iskustvom koje oni imaju u vezi sa promovisanjem sindikata u srednjim školama u Švedskoj, a kroz praktične primere su pokazali koliko je važno dobro osmisliti program predavanja i izabrati pristup koji odgovara mladim ljudima.
Nakon dva dana intezivnog rada, članovi Sekcije mladih SSSV su odlučili da do naredne školske godine naprave jedinstven program za predstavljanje sindikata u srednjim školama, koji će moći da koriste mladi sindikalni aktivisti kad budu držali sindikalne časove. Odlučeno je da se napravi brošura koja će pratiti ovaj program, a biće organizovana i obuka za mlade predavače.
U okviru seminara održana je Skupština Sekcije mladih SSSV na kojoj je predsednik sekcije Aleksandar Semakin iz Vrbasa, zbog navršenih 35 godina, podneo ostavku, a na njegovo mesto je izabran dugogodišnji mladi sindikalni aktivista Stefan Lopušina iz Bačke Topole.

Video snimak na YouTube: OVDE


SINDIKALNI ČAS ZA UČENIKE ZRENJANINSKE GIMNAZIJE
26.03.2018.  Izvor: Zrenjaninski.com

Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin i opštine, u četvrtak, 22. marta, organizovala je, u saradnji sa Sekcijom mladih SSS Vojvodine, "Sindikalni čas" u Zrenjaninskoj gimnaziji za učenike završnih razreda. 

Edukaciju su vodili članovi Sekcije mladih grada Zrenjanina Stojan Udovčić i Melanija Lojpur, u saradnji sa profesoricom sociologije Zrenjaninske gimnazije Senkom Jankov, na temu važnosti sindikata i sindikalnog organizovanja, kao i radnih prava, gde je edukaciju prošlo oko 50 đaka.

Edukacija je sprovedena kroz predavanje prilagođeno uzrastu završnih razreda srednjih škola, a pažnja samih učenika i interesovanje za jednu ovakvu temu definitivno nisu izostali, što najbolje pokazuje činjenica da su se i sami učenici povremeno uključivali u razgovor, i pokazali solidno predznanje o temama koje će im zasigurno mnogo značiti i trebati u budućnosti.

Ovakve aktivnosti biće sprovedene i u drugim školama u gradu Zrenjaninu. OPŠIRNIJE


DVOSTRUKO ZADOVOLjSTVO

Članovi Sekcije mladih SSSV Melanija Lojpur i Stojan Udovčić održali su juče ne jedan, već dva sindikalna časa pred učenicima završnog razreda Zrenjaninske gimnazije. 
Naši mladi aktivisti su oko 50 maturanata, na zabavan i duhovit način, uveli u svet radničkog pokreta i sindikalizma. 
Tokom predavanja, srednjoškolci su imali priliku da saznaju kad je i zašto nastao radnički pokret, zbog čega postoji sindikat, koja su osnovna prava radnika, kako su organizovani mladi u sindikatu i još mnogo zanimljivih informacija koje će im koristiti kad zvanično uđu u svet rada.
Predstavnici Sekcije mladih su uživali u zanimljivom razgovoru i lucidnim razmišljanjima osamnaestogodišnjaka, a na kraju časa su podeliti sindikalni promotivni materijal.


JOŠ JEDAN SINDIKALNI ČAS

Članovi Sekcije mladih SSSV, Jelena Vujačić, Oršolja Bača, Stefan Lopušina i Nemanja Karapandžić, juče su pred učenicima završnih razreda Gimnazije i ekonomske škole "Dositej Obradović" u Bačkoj Topoli održali čas posvećen sindikatu. 
Naši aktivisti su mlade maturante, na zabavan i duhovit način, uveli u svet radničkog pokreta i sindikalizma i podstakli ih da razmišljaju o temama koje nisu često u sferi interesovanja prosečnog osamnaestogodišnjaka. Tokom predavanja, srednjoškolci su imali priliku da saznaju kad je i zašto nastao radnički pokret, zbog čega postoji sindikat, koja su osnovna prava radnika, kako su organizovani mladi u sindikatu i još mnogo zanimljivim informacija koje će im koristiti kad zvanično uđu u svet rada.
Na kraju druženja, učenicima su podeljeni blokčići sa školskim kalendarom, brošure u kojima su navedena osnovna radnička prava i drugi promotivni materijal, ali čini se da je najvažnija reklama za naš sindikat pozitivan utisak koji su ovi mladi ljudi poneli sa sobom.

 

 

 

 

 


ZNANjE OTVARA SVA VRATA
2-3. nov. 2017. godine, Novi Sad

Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata Vojvodine je 2. i 3. novembra u Novom Sadu, u saradnji sa Sindikatom LO Zapadna Švedska i uz podršku Međunarodnog centra „Olof Palme“, održala seminar posvećen veštini javnog nastupa pod nazivom „Ovako više ne ide“.
Skoro 40 članova Sekcije mladih SSSV bilo je u prilici da kroz odlično osmišljenu obuku predavača Boška Petrova nauči i unapredi svoj javni nastup i tako se osposobi za kvalitetno predstavljanje sindikata u javnosti i efikasno širenje sindikalnih ideja.
U drugom delu seminara, najvredniji mladi sindikalci predstavili su sindikalne aktivnosti koje su osmislili i realizovali tokom 2017. godine. 
Sekcija mladih za grad Novi Sad i opštine je tokom maja i juna, za skoro 40 mladih članova sindikata iz svih grana i delatnosti, organizovala predavanja o radnom zakonodavstvu i javnom nastupu. 
Mladi sindikalci iz Sente i Kikinde ispričali su kako su organizovali „Sportski dan na Tisi“, tokom kojeg se preko 40 mladih sindikalaca sa tog područja oprobalo u pikadu, odbojci na pesku i drugim zanimljivim aktivnostima, uz istovremeno aktivno promovisanje sindikata. 
Tokom mini tribine održane u oktobru u Sremskoj Mitrovici, mladi sindikalni aktivisti su razgovarali o istoriji nastanka radničkog pokreta i sindikata, a neki od njih su ispričali sa kojim su se izazovima sreli u procesu organizovanja sindikalne organizacije u svojoj firmi.
Više od 20 učenika završnih razreda Srednje stručne škole „4. jul“ u Vrbasu je u oktobru ostvarilo prvi susret sa sindikatom preko mladih sindikalaca iz Bečeja, Bačke Topole i Vrbasa. Naši mladi aktivisti su uspeli da za jedan školski čas, na zanimljiv i duhovit način, zainteresuju buduće radnike za radnička prava i sindikalno organizovanje, čime se ostvaruju pretpostavke za obnavljanje i opstanak sindikalnog pokreta kod nas.

 


СИНДИКАЛНИ ЧАС

Чланови Секције младих СССВ, Јелена Вујачић, Оршоља Бача, Стефан Лопушина и Немања Карапанџић,  јуче су пред ученицима завршних разреда Средње стручне школе „4. јул“ у Врбасу одржали час посвећен синдикату.
      Наши млади активисти су будуће пекаре, браваре, индустријске фармацеуте, прехрамбене техничаре, машинске техничаре, на забаван и духовит начин, увели у свет радничког покрета и синдикализма.
      Током предавања, средњошколци су имали прилику да сазнају кад је и зашто настао раднички покрет, због чега постоји синдикат, која су основна права радника, како су организовани млади у синдикату и још много занимљивим информација које ће им користити кад званично уђу у свет рада.
      Секција младих СССВ планира да настави са ширењем синдикалних идеја међу нашим младим суграђанима, а следећи синдикални час биће одржан у Бачкој Тополи.


Sportski dan Sekcije mladih na obali Tise

U organizaciji članova Sekcije mladih Saveza samostalnih sindikata Vojvodine iz Sente i Kininde, na senćanskoj Gradskoj plaži održan je Sportski dan. 
Mladi su učestvovali u takmičenjima u više sportskih disciplina, poput odbojke na pesku, pikada, nadvlačenja konopca i šaha, družili su se i ujedno promovisali sindikat. 
Mladi aktivisti su na plaži imali svoj štand sa kog su delili promotivne materijale i sadržaje, koji je posetio i Viktor Nemeš, svetski prvak u rvanju. 
Celodnevna aktivnost koju su, tokom aprilskog seminara u Novom Sadu, osmislili mladi sindikalci iz Kikinde i Sente, ostvarena je u okviru saradnje koju ima Savez samostalnih sindikata Vojvodine sa LO sindikatom Zapadne Švedske. 
Slični obrazovni i zabavni programi, sa ciljem popularizacije radničkog organizovanja mladih, realizovaće se u još nekoliko vojvođanskih mesta.


ORGANIZOVANJE I ŠIRENJE MREŽE SEKCIJE MLADIH U SINDIKATU
8. decembar 2014.

Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, u okviru zajedničkog projekta sa sindikatom LO Zapadna Švedska, a uz finansijsku podršku podršku Olof Palme Centra, organizovala je seminar pod nazivom "Organizovanje i širenje mreže sekcije mladih u sindikatu". Seminar je bio održan 3. i 4. decembra 2014. godine, u hotelu "Park" u Novom Sadu.

Na seminaru je učestvovalo oko 25 mladih članova sindikata sa teritorije Vojvodine a teme seminara su bile: položaj i uloga mladih članova u Sindikatu, povećanje broja članova i širenje mraže sekcija mladih po granskom i teritorijalnom principu, jačanje organizacione strukture Sekcije mladih SSSV. Cilj održavanja seminara je da se podstaknu članovi Sekcije mladih SSSV da aktivno i efektivno učestvuju kako u sinikalnom radu, tako i u svim sferama javnog života, kako bi se efikasnije ostvarili specifični interesi mladih i obezbedio bolji položaj mladih u društvu.

Učesnici seminara su saznali o iskustvima i radu Sekcije mladih LO iz Švedske, posebno o organizovanju, funkcionisanju i ulozi u telima odlučivanja Sindiakta. Takođe, učesnici su imali priliku da iznesu svoje stavove, predloge i ideje kako da se što veći broj mladih uključi u sindikalni rad i da predlažu nove akcije, koje će biti osnova pri planiranju aktivnosti Sekcije mladih SSSV za 2015. godinu.

Kroz zanimljive radionice, mladi su dali svoje viđenje kako ojačati organizacionu strukturu i širiti mrežu sekcije mladih ističući snagu, šanse i potencijalne mogućnosti, a ujedno biti svestan prepreka i nedostataka na kojima treba poraditi i poboljšati. Ostale radionice su osmišljene sa ciljem podsticanja timskog rada i međusobne solidarnosti grupe što doprinosi kvalitetnijem izvršenju zadatka. Uspeh tima zavisi od uspeha svakog njegovog člana. Zato su učesnici koji su međusobno sarađivali, uvažavali i prihvatali drugačija mišljenja, bili jače motivisani i postigli veći uspeh od onih koji su radili samostalno.


24. maj 2014.
SEVER SE PODMLAĐUJE


Oko četrdeset mladih članova sindikata zaposlenih u preduzeću ''Siemens'' i ''Kontinental'' iz Subotice imalo je priliku da u subotu, 24. maja 2014.godine, u prostorijama Otvorenog univerziteta u Subotici, prisustvuje jednodnevnom predavanju o pravcima izmena radnog zakonodavstva u Srbiji i položaju mladih u sindikatu.
Učesnike predavanja je tokom prvog dela programa, koji je ukupno trajao oko tri sata, Stručni saradnik za pravne poslove u SSSV Željka Jorgić Đokić upoznala sa osnovnim pravima iz radnog odnosa koja garantuju važeći propisi, informisala ih o mogućim izmenama Zakona o radu koje se očekuju u skorijoj budućnosti, kao i o aktivnostima sindikata u vezi sa tim.
Predsednik Sekcije mladih SSSS Bojana Bijelović Bosanac je u nastavku programa govorila o organizaciji sindikata i mestu mladih u okviru te organizacije, kao i o proteklim i planiranim aktivnostima čiji su nosioci mladi članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije.
Na kraju predavanja govorio je Sekretar SSSO Subotica Ištvan Huđi, koji je učesnicima predstavio prednosti sindikalnog organizovanja i članstva u sindikatu i pozvao ih da se u većoj meri uključe u sindikalne aktivnosti.
Predavanje je, na inicijativu predsednika Sindikalne organizacije kompanije ''Siemens'' Peđe Pavića, organizovao Savez samostalnih sindikata za opštinu Subotica, uz podršku Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i Sekcije mladih Saveza samostalnih sindikata Srbije.


26. april 2014.
  MLADI SINDIKALCI U OSVAJANjU FRUŠKE GORESekcija mladih Saveza samostalnih sindikata Vojvodine učestvovala je na 37. Fruškogorskom maratonu, koji se u subotu, 26. aprila, održao na Fruškoj gori.
Oko 20 članova Sekcije, okupljenih iz cele Vojvodine i obučenih u jednake svetloplave majicesaobeležjima SSSV, krenulo je oko 9,00 časova sa Popovice, gde je bio start maratona, apotom jesvako izabrao onu stazu koja mu prema fizičkoj spremnosti i interesovanju najviše odgovara.

Tako je najviše predstavnika Sekcije mladih bilo na Istočnom pripravničkom maratonu, koji je dugačak oko 17km, ali je bilo i onih članova koji su prepešačili staze duže od 30km.

Bila je to još jedna prilika da se u vetrovitom, ali prijatnom prolećnom danu, na obroncima Fruške gore, mladi sindikalci druže i na lep, nenametljiv način promovišu naš sindikat.


10-12. april 2014.
FORMIRAN ODBOR MLADIH I ODBOR ŽENA PRI INTERREGIONALNOJ SARADNjI DKMT


Veće Interregionalne saradnje sindikata Dunav-Kriš-Moriš-Tisa je u Novom Sadu, u okviru seminara organizovanog od strane Saveza samostalnih sindikata Vojvodine uz podršku Fondacije ''Fridrih Ebert Štiftung - Regionalni projekat za radne odnose i socijalni dijalog u Jugoistočnoj Evropi'', koji se održao od 10. do 12. aprila 2014. godine u hotelu 'Park', donelo odluku o izmenama i dopunama Statuta Interregionalnog saveta DKMT, kojom se pri toj interregionalnoj saradnji formiraju Odbor mladih i Odbor žena.
Najviši organ Interregionalne saradnje DKMT, koju čine predstavnici reprezentativnih sindikata iz zapadne Rumunije, južne Mađarske i Vojvodine, doneo je ovakvu odluku kako bi unapredio položaj mladih do 35 godina i žena u sindikalnim centralama u sva tri regiona, budući da upravo ove dve kategorije poslednjih godina beleže stalni pad u ukupnom članstvu sindikata.
U narednom periodu sekcije mladih i žena iz tri regiona će odrediti svoje predstavnike u odborima, nakon čega će početi njihov zvaničan rad.
Posle sednice Veća, tokom drugog dana seminara održan je 14. Kamp mladih Interregionalne saradnje DKMT kome su, pored mladih sindikalaca iz sva tri regiona, prisustvovali i članovi Veća Interregionalne saradnje. To je bila prilika da sindikalni juniori i seniori zajednički razmatraju pitanja od značaja za sindikat i radništvo uopšte, kao i da kroz zanimljive radionice pokažu kako kombinacija iskustva i mladalačke energije daje najbolje rezultate.
Nakon dva dana napornog ali plodonosnog rada, učesnici seminara su organizovano obišli Novi Sad i Petrovaradinsku tvrđavu.

7. mart 2014.                                ДА СЕ БОЉЕ РАЗУМЕМО

У организацији Савеза самосталних синдиката Војводине, која је остварена у сарадњи са колегама из синдиката ЛО Западна Шведска, у Бачкој Паланци је 5. и 6. марта одржан семинар о унутрашњем и спољашњем информисању.

Током два дана, колеге из Шведске, Сара Пенанен, Сандра Ренсфелд и Стефан Линдстром су учеснике семинара - чланове Секције жена СССВ, Секције младих СССВ и председнике синдикалних организација подучавали вештинама комуникације и информисања.

Учесници су могли да науче како се креира и организује догађај, како се комуницира са представницима средстава јавног информисања, како се сачињава саопштење и много других корисних ствари које ће допринети бољем представљању синдикалних активности и интереса у јавности.

Истовремено, синдикални активисти су добили прилику да размишљају и размене утиске о систему комуникације и информисања који постоји у нашем синдикату, али и да изнесу предлоге како би се он могао унапредити.

Активности у току семинара организоване су на бази интерактивног рада уз практичне радионица које су изнедриле неколико веома занимљивих и корисних идеја.

 


4. mart 2014.                               ISTI PROBLEMI OD TRIGLAVA DO ĐEVĐELIJE

Na sastanku Odbora mladih RSV ''Solidarnost'', koji se 27. i 28. februara uz podršku Fondacije Fridrih Ebert Štiftung - Regionalni projekat ''Radni odnosi i socijalni dijalog u jugoistočnoj Evropi'' održao u Tuheljskim Toplicama u Republici Hrvatskoj, mladi sindikalni aktivisti iz šest država bivše Jugoslavije su bili jedinstveni u zaključku da aktuelne izmene radnog i socijalnog zakonodavstva u regionu imaju za cilj drastično umanjenje prava radnika i otežavanje njihovog organizovanja, što će se najviše odraziti na položaj mladih. Predstavnici sekcija mladih iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore su, nakon detaljnog upoznavanja sa radnim i socijalnim zakonodavstvom u državama učesnicama, konstatovali da atipični, nesigurni oblici rada uzimaju sve više maha na prostoru bivše Jugoslavije, dok se tradicionalna prava i beneficije radnika polako gube ili sužavaju. Istovremeno, dolazi do pojačanog fragmentiranja tržišta rada i opadanja sindikalnog organizovanja.

Mladi sindikalci su bili jedinstveni u stavu da je osnaživanje sopstvenih kapaciteta jedini način kojim se sindikati mogu odbraniti od aktuelnih i nadolazećih iskušenja. U tom smislu, podmlađivanje članstva i rukovodećih struktura sindikata, snažno podupiranje unutrašnjeg i spoljašnjeg informisanja i podsticanje i razvoj sindikalnog obrazovanja istaknuti su kao glavni ciljevi kojima sindikati u regionu moraju stremiti.
Na sastanku Odbora mladih razgovaralo se o mogućnosti podnošenja zajedničkog predloga projekta za odgovarajući program Evropske Unije, o Kampu mladih koji će se ove godine održati u Republici Hrvatskoj, o mogućem unapređenju rada veb sajta Odbora mladih RSV ''Solidarnost'' (www.rss-mladi.org), kao i o drugim planiranim aktivnostima ovog Odbora.

Tokom drugog radnog dana po prvi put je održan zajednički sastanak Regionalnog sindikalnog veća ''Solidarnost'' i Odbora mladih, gde su mlađi i stariji članovi sindikata imali priliku da iznesu i suoče stavove u vezi sa položajem mladih u sindikatu.
Predstavnici Sekcije mladih Saveza samostalnih sindikata Srbije bili su Bojana Bjelović Bosanac i Željka Jorgić Đokić.

 

2019. V3.0